Reprezentacija BiH Madrid, svjetsko prvenstvo

Ivan Klepić, član reprezentacije : „Pripreme su protekle po planu. Ozljeda, hvala Bogu nema. Forma je na zadovoljavajućem nivou i ja ću dati sve od sebe da ostvarim dobar rezultat.Vršili smo analizu za neke takmičare koji se tek pojavljuju i neke nove taktike koji stari borci primjenjuju. Ja znam sve svoje konkurente, sa svima sam se susretao i ranije i uspješno ih pobjeđivao. Iza mene je uspješna sezona i nadam se da će ovo svjetsko prvenstvo biti kruna svega“.

Meris Muhović, član reprezentacije : „Što se mene lično tiče ja sam proteklih pola godine proveo u Japanu po specijalnom olimpijskom programu i treniram kod proslavljenog trenera Shihana Kagawe. Moji trenizi su teški i naporni. Trenirao sam po 4-5 sati dnevno i mogu reći da nikad nisam bio spremniji. Imao sam sreće da desetak dana pred ovo svjetsko prvenstvo treniram u svom klubu i sa svojim kolegama što mi je dodatno uticalo i na motivaciju i na samopuzdanje. Nadam se jednoj od medalja u pojedninačnoj konkurenciji, a i kao kapiten ekipe, očekujem medalju i u ekipnom nastupu“.

Mirnesa Bektaš, članica reprezentacije : „Pripreme su protekle onako kako sam i planirala i sad ostaje da u Madridu napravim dobar rezultat. Bilo je poteškoća što se tiče mog uvrštavanja u sastav reprezentacije, ali na kraju je to riješeno i smatram da sam sasvim zasluženo član ženske karate reprezentacije. Ja imam i dodatni motiv, a to je ispunjenje želje mog rahmetli trenera Suada Ćupine jer želim ostvariti i njegov i svoj san i napraviti dobar rezultat na ovom svjetskom prvenstvu“.

Ivona Čavar,  članica reprezentacije : „Realno očekujem obranu brončane medalje, ali, što da ne,  i ulazak u finale. Sa pripremama sam zadovoljna. Konkurencija će biti izuzetno teška ali poznajem svoje eventualne protivnice i nadam se najboljem“.

Mujo Gec, član predsjedništva KSBiH : „Vjerujem u dobru formu naših reprezentativaca. Idemo u Madrid dostojno predstavljati Bosnu i Hercegovinu i vratiti se sa medaljama“.

Rajko Radulović, sportski direktor KSBiH : „Mogu reći da sa puno nadanja idemo na ovo svjetsko prvenstvo. Imamo svoje motive i siguran sam da se možemo nadati dobrom rezultatu“.

Ramiz Potur, izvrni sekretar KSBiH : „Pripreme za sam odlazak na svjetsko prvenstvo su uspješno okončane. Naravno, nas uvijek prate isti problemi, prije svih nedostatak finansijskih sredstava, ali smo ispred KSBiH učini sve da obezbjedimo svim reprezentativcima maksimalne uslove za boravak i samo takmičenje. Delegaciju Karate saveza Bosne i Hercegovine čine 28 lica, a pored  reprezentativaca u muškoj i ženskoj selekciji, selektori g.din Muhović i g.din Klepić , tu su i član Predsjedništva KSBiH g.din Mujo Gec, sportski direktor g. din Rajko Radulović, Nermin Babić ispred sudijske komisije KSBiH te ja kao izvršni sekretar KSBiH ujedno vođa puta.


SVIM REPREZENTATIVCIMA ŽELIMO PUNO USPJEHA I NEKA IM, SLUČAJNI PROLAZNIK NA BICIKLU, SA SLIKE, DONESE PUNO SREĆE

Karete Savez Bosne i Hercegovine
Karete Savez Federacije Bosne i Hercegovine
Karate savez Republike Srpske
European Karate Federation
Europska Karate Federacija
World Karate Federation
Svjetska Karate Federacija

Scroll Menu